.
.
.

Werkwijze

.

Het begeleidingstraject

De gesprekken vinden, afhankelijk van de behoefte, plaats op locatie van de werkgever (incompany) of in de praktijk van Ruimte voor Dialoog in Delft of in Sirjansland (Zeeland). Daar ontvang ik je in een huiselijke en vertrouwde omgeving. Doorgaans kunnen we binnen twee weken na het eerste contact starten met een begeleidingstraject. We beginnen met een intakegesprek, waarin de doelen duidelijk worden. Daarna worden in een overeenkomst afspraken vastgelegd over de vorm, duur en doelen van de begeleiding.
Het kan zijn dat tijdens of na het traject de begeleiding van andere professionals gewenst is. Omdat Ruimte voor Dialoog in een uitgebreid netwerk functioneert, behoort een doorverwijzing tot de mogelijkheden.

 

Vertrouwelijkheid

Vertrouwelijkheid is een belangrijk kenmerk van alle begeleidingsgesprekken. Zonder wederzijdse toestemming wordt niets met derden besproken. Ruimte voor Dialoog is bovendien gehouden aan de gedragscode van de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching). Meer informatie geef ik je graag en is te vinden op www.lvsc.nl.

 

Methodieken

Startpunt is jouw verhaal en jouw ervaring

Een rode draad in alle vormen van de begeleiding die ik aanbied, is psychosociale en cognitieve therapie. Ik ga met je op zoek naar de oorsprong van het gedrag en samen ontdekken we welke thema’s meespelen in de situatie van nu. Niet om er een oordeel aan te verbinden, maar om er met mildheid naar te kijken en het mogelijk te maken er mee om te gaan.
Om ervaringen bespreekbaar te maken, gevoelens te ontdekken en gedragspatronen te herkennen, maak ik gebruik van diverse psychotherapeutische deeltechnieken. Ik maak graag gebruik van creatieve middelen, die een verhaal los kunnen maken. Soms vraag ik je om een bepaalde film te kijken of een roman te lezen die je aan het denken kan zetten. Dit zijn narratieve werk- en spelvormen.
Met lichaamsgerichte therapie leer je om gevoelens toe te laten en te ervaren dat deze gevoelens er mogen zijn. Uitgangspunt is de samenhang tussen denken, voelen en doen; tussen hoofd, hart en buik. In andere gevallen doen we ademhalingsoefeningen om te ontspannen.

\