.
.
.

Bedrijfsmaatschappelijk werk

.

Ervaart u een hoge werkdruk en heeft dat fysieke gevolgen? Beïnvloeden problemen uit uw privéleven het werk?

Het bedrijfsmaatschappelijk werk richt zich op psychosociale vraagstukken in de werksfeer. De begeleiding kan preventief zijn om uitval te voorkomen, maar kan ook gericht zijn op re-integratie. In het traject stel ik de werknemer centraal, maar indien nodig betrek ik de bedrijfsarts en de werkgever in het proces.

Er zijn verschillende redenen om een bedrijfsmaatschappelijk werker in te schakelen. Denk aan psychische of fysieke klachten door een hoge werkdruk, burn out, spanningen vanwege een reorganisatie of onzekerheid over het voortbestaan van het bedrijf. Wanneer problemen in de privésfeer, zoals het verlies van een dierbare of een verminderde gezondheid, het werk beïnvloeden, begeleid ik je om hier mee om te gaan.

Een bedrijfsmaatschappelijk werker is ook inzetbaar om processen op de werkvloer te helpen verbeteren. Het kan gaan om onderlinge communicatie en samenwerking, leidinggeven of omgaan met weerstand binnen de organisatie.

Een traject bestaat gemiddeld uit een intake en 5 vervolggesprekken. In incidentele gevallen is een verlenging van 3 gesprekken mogelijk. Als het nodig is, kan ik doorverwijzen naar andere professionals of specifieke vervolgtherapie.

Hoe ben je mens te midden van allemaal mensen?
Wende Snijders 2017